Työnhaku

Työtä hakiessa kannattaa miettiä omia tavoitteita, osaamistaan ja suunnitelmia tulevaisuudelle.  Hakemuksia saattaa joutua lähettelemään runsaastikin, ennen kuin sopiva työ kohtaa hakijan. Aktiivisuus ja kärsivällisyys palkitaan. Työnhaussa kannattaa ehdottomasti hyödyntää mahdollisimman monia kanavia, esimerkiksi sosiaalista mediaa. Reippaalla ja oma-aloitteisella asenteella voi erottua edukseen suuresta hakijamäärästä.

Hyvä työhakemus :

Hyvä työhakemus on lyhyt, ytimekäs ja persoonallinen. Työhakemuksessa ei ole tarkoitus kertoa kaikkea itsestään, vaan haetun työn kannalta tärkeimmät taidot, osaamiset, koulutustausta sekä aikaisempi työkokemus. Työhakemus kannattaa kirjoittaa aina tietokoneella ja selkeällä asiakielellä

Hyvä Cv:

CV eli ansioluettelo  on työnhaussa tarvittava dokumentti.  CV on ytimekäs kuvaus työntekijän osaamisesta. Huomioi CV:tä kirjoittaessa seuraavat asiat:  elkeys, loogisuus , virheetön kirjoitusasu sekä ajantasaisuus.

Onnistunut työnhaku päättyy työnhakijan tullessa valituksi mieluisaan työtehtävään. Valittu hakija saa työtarjouksen ja kun molemmat osapuolet sen hyväksyvät, allekirjoitetaan työsopimus.

CV-netissä voit kertoa itsestäsi työntekijänä suoraan työnantajalle, käy laittamassa oma CV TE-palveluiden CV-nettiin. Neuvoja CV:n ja hakemuksen laatimiseen saat Uranosteen CV-vinkit -osiosta.

NäytönPaikka-nettipalvelu on henkilökohtainen työväline, jonka kautta käytössäsi on erilaisia työkaluja, kuten verkostokartta, aikajana ja valmis ansioluettelopohja.

Taloudellisen tietotoimiston Samalle viivalle -hankkeen selkokielisen oppaan opiskelusta ja työelämästä voit löytää Samalle viivalle -nettisivuilta. Opas löytyy kuudella eri kielellä.

> Lataa kesäduuniopas

[instagram-feed]